Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză

Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză

ISBN 13: 9789735033774

Publication Date: 2011

Publisher: Humanitas

Pages: 92

Format: Paperback

Author: Matei Vişniec

4.08 of 157

Download PDF

Download ePub

„Prin aceste texte mi-am propus de fapt un joc cu literatura erotică. Personajul pe care l-am imaginat nu-şi interzice nimic, cu excepţia vulgarităţii (unul dintre marile flageluri ale lumii contemporane, mai ales în literatură).
Caligraf al fantasmelor, personajul meu redescoperă curtoazia, nu îndrăzneşte să-şi trateze iubita la persoana a doua singular, constată că erotismul are doar de câştigat atunci când îşi dă întâlnire cu Doamna Poezie şi Domnul Umor. «Cum am dresat un melc pe sânii tăi» este şi o oglindă pentru reflectarea dublului din noi. În corpul şi în mintea fiecăruia dintre noi mai locuieşte cel puţin o persoană, cea care se exprimă numai în vis. Uneori nu îndrăznim să facem cunoştinţă cu ea, în general o ascundem în interiorul nostru toată viaţa. Ea ne cere însă, uneori, să-i deschidem câte o fereastră, sau măcar să o lăsăm să ne privească din când în când drept în ochi.
Primul spectacol realizat după această suită de confesiuni ale imaginarului intim a fost prezentat în 2009 la Festivalul Teatrului Kaze din Tokyo şi poartă semnătura actorului francez Olivier Comte. Prima lectură publică în limba română s-a derulat în 2011 la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a fost susţinută de actorul Ciprian Scurtea.“ (Matei Vişniec)

0 Share 0 Share 0 Share 0 Share
Recent Books Download

The Secret History

by Donna Tartt

4.09 of 194,693

Crimson Bound

by Rosamund Hodge

3.66 of 15,050

Dzwony piekieł

by Kazimierz Truchanowski

0.00 of
Notice: Undefined index: total in /srv/users/serverpilot/apps/portapro/public/pages/public/templates/books-item.php on line 18
0